Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
EN
Share/Bookmark

Ifjú roma versillusztrátorok Felsőzsolcán

A roma kultúra megismertetése nemcsak roma gyermekekkel
2013. május 17., 13:27
Esemény helyszíne:Felsőzsolcai, Bárczay-kastély
Elsődleges cél, hogy a Felsőzsolcán élő roma gyermekeknek ne a másságuk kerüljön előtérbe, hanem a bennük lévő rejtett értékeket saját kultúrájuk, identitásuk megismerésén keresztül láttassák. Szükségét éreztük annak, hogy a roma kultúrát megismertessük nemcsak roma gyermekekkel. A programban résztvevő gyermekek között megerősödik az egymás iránt érzett tisztelet, a más etnikumhoz tartozók megbecsülése.

Elsődleges cél, hogy a Felsőzsolcán élő roma gyermekeknek ne a másságuk kerüljön előtérbe, hanem a bennük lévő rejtett értékeket saját kultúrájuk, identitásuk megismerésén keresztül láttassák. Szükségét éreztük annak, hogy a roma kultúrát megismertessük nemcsak roma gyermekekkel. A programban résztvevő gyermekek között megerősödik az egymás iránt érzett tisztelet, a más etnikumhoz tartozók megbecsülése. A művészi kifejezések és művészeti technikák elsajátítása révén nyitottabb és tágabb világ tárul a gyermekek elé. A kiállítás megnyitó várható családias légköre elősegíti a roma és magyar családok egymás iránti tiszteletét, a közös célok és közös munka értékeinek megbecsülését.

Április-május hónap folyamán előadásokat tartottunk a programban résztvevő diákok számára a roma folklórról, kultúráról és a költészetről. A Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola harmadik és negyedik osztályos tanulói és a Felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola 4. osztályos tanulói vettek részt az előadásokon és tették maradandóvá az általuk elsajátított kulturális ismereteket. A felsőzsolcai Bárczay-kastély kiállítóterme már eddig is számtalan rangos kiállításnak adott helyt. Itt kerül bemutatásra a gyermekek illusztrációiból megrendezett kiállítás.

Gyermekoldal

Események
Mire emlékezzünk ma?

  • 1840 - született Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző (Hattyúk tava, Csipkerózsika, Diótörő)

    1938 - Bíró László József beadta első golyóstoll szabadalmát a Magyar Királyi Szabadalmi Hivatalba

Nyitva tartás
Hétfő: 8:00 - 16:00
Kedd: 7:30 - 16:00
Szerda: 8:00 - 17:00
Csütörtök: 7:30 - 16:00
Péntek: 8:00 - 14:00